Štěstíčko

Československé Štěstíčko

Kapela Smola a Hrušky vydáva ďalší videosingel s názvom Štěstíčko v česko-slovenskej kooperácii,  kde sa ako  hudobní hostia  predstavia Martina Pártlová, speváčka a stály hosť českej legendárnej folk-rockovej kapely Čechomor a rocker Petr Pečený, spevák a frontman skupiny Doctor P.P. Skladba Štěstíčko je voľným pokračovaním skladby Český turista v Tatrách, kde hosťoval spevák a textár Lou Fanánek Hagen z legendárnej kapely Tři Sestry a viaže sa k nedávnemu výročiu vzniku Československa a celkovo poníma náš pozitívny, ale i humorne-súťaživý vzťah s bratmi Čechmi.

Spoko je zamilovaný do Martiny Pártlovej, která má príma bráchu Doctora P.P.

„Bola to nečakaná ponuka a keď sa fešáci objavili na mojom koncerte s Čechomorom, tak som si povedala: Oni to myslia vážne. Pre mňa to bola veľmi pozitívna skúsenosť. S kapelou je radosť spolupracovať a natáčanie klipu v Prahe som si naozaj užívala“, zhrnula Martina Pártlová.

Autor skladby a frontman kapely Smola a Hrušky – Spoko Kramár približuje atmosféru vzniku pesničky, ktorá sa nerodila ľahko, no napriek tomu si prácu s českými kolegami užíval: „Pesnička Štěstíčko vznikla na základe sľubu, ktorý som dal  na našom Youtube kanály v komentároch pod videom Český turista v Tatrách. V tejto skladbe si uťahujeme z našich bratov, ktorí to ale vo väčšine zobrali s úsmevom a nadhľadom. Zopár z nich nás slušne povedané požiadalo, aby sme si spravili srandu aj sami zo seba. Tak som verejne prehlásil, že do roka a do dňa bude na svete skladba s pracovným názvom Slovák v Praze. Napísal som dve rôzne skladby, kde som nás Slovákov dosť nešetril a priebežne som oslovoval českých interpretov, ktorých som poznal, ale aj tých, ktorí mi prišli zaujímaví. Od všetkých som dostal pozitívne reakcie na hudbu, ale s textom neboli spokojní, že je to až moc tvrdé a až takto zle nás Slovákov nevidia. V podstate sa mi potvrdilo to, čo som už dlhú dobu cítil, že nás českí bratia majú radšej ako my ich a tak som spojil tradičné české Štěstíčko a tému imigrácie. Vznikla pozitívna ba priam až romantická skladba, ktorá si našla ihneď svojich interpretov Martinu a Petra. Samotné nahrávanie prebiehalo v Prahe s aktuálne najvychytenejším českým producentom Lukášom Chromekom, ktorý práve v čase nahrávania Štěstíčka produkoval poslednú skladbu Karla Gotta – Srdce nehasnou.“

Na scenáre videoklipu sme začali spolupracovať s Ondrejom Soukupom, ale vzhľadom na vyťaženosť všetkých zainteresovaných a niekoľkonásobné zmeny termínov sme sa na poslednú chvíľu rozhodli a spojili so skúseným filmárskym teamom z Lexis Production, ktorí majú na konte aj natáčanie úspešného klipu Český turista v Tatrách.

„S kapelou Smola a Hrušky sme sa prvýkrát stretli na spoločnom turné s Rybičky 48 v roku 2012. Bol to riadny rokenrol a som rád, že si to po siedmych rokoch zopakujeme“, teší sa Petr Pečený z kapely Doctor P.P.

Hruškáči s Doctormi teda aktuálne ladia formu na spoločné česko-slovenské minitour pod názvom Štěstíčko minitour 2019, kde sa spoločne predstavia v mestách: Košice, Nové Mesto nad Váhom, Brno a Praha. K týmto jediným klubovým show do konca roka zaradila kapela aj bonusový koncert v Banskej Bystrici, kde Smola a Hrušky prijali pozvanie ako hosť skvelej nitrianskej kapely Sematam v rámci turné pri príležitosti vydania ich prvého debutového albumu.

08.11. Košice / Collosseum club

09.11. Nové Mesto nad Váhom / Za Rampami klub

14.11. Brno / Eleven club

15.11. Praha / Malostranská beseda

16.11. Banská Bystrica / Urban Spot

oficiálny klip Štěstíčko: https://www.youtube.com/watch?v=JRwsHNXQGs4

Predpredaj lístkov na turné tu:

https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/smola-hrusky-stesticko-minitour-2019/

Košice – predpredaj aj priamo v klube

Nové Mesto nad Váhom – predpredaj aj priamo v klube a v kníhkupectve Coda Art

Info, súťaže k turné a aktuálne dianie kapely Smola a Hrušky tu:

https://facebook.com/smolaahrusky

https://instagram.com/smolaahrusky PR správa: Martin Hlavatý / manažér Smola a Hrušky

Ďalšie články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *