NOVÝ KLIP KURMI

Marián Čekovský & Smola a Hrušky o prázdninovej láske z roku 1986.

V čase, keď vrcholí predvianočná horúčka, punkoví romantici z kapely Smola a Hrušky a prezident zábavy Marián Čekovský vypúšťajú do sveta uletený prázdninový šláger Kurmi, ktorý nás pretočí o tridsať rokov späť. Recesia, sarkazmus, ale aj dvojzmysly a poukázanie na to ako sa zmenila doba a takýto príbeh z prázdnin si už len málokto z terajších mladých fanúšikov dokáže predstaviť. Smiech cez slzy alebo túžba po návrate v čase? V každej zvieracej postave sa skrýva niekto reálny a niekto kto sa s týmto príbehom môže stotožniť.

oficiálny klip KURMI: https://youtu.be/c_89ul4xHu8

“S kapelou sa poznáme už roky, krstil som im DVD 13 Životov a hrali sme spolu na viacerých akciách. Vždy, keď majú nejaké aktivity v Košiciach zastavia sa u mňa, dáme si kávu, zmrzlinu, jazdíme na bicykloch a potom si ideme zahrať do môjho štúdia. Spoko doniesol novú skladbu, preniesli sme sa do roku 1986 a vznikla táto radostná óda na staré zlaté časy, prázdninovanie na dedine u babky a zažívanie rôznych dobrodružstiev s kamarátmi a okatými láskami.“ opísal vznik spoločného songu Marián Čekovský.

“Od začiatku sme vedeli, že to musí byť originálne a absurdné. Oslovili sme viacerých tvorcov, no nakoniec tak ako pri klipe Profesor lásky sme sa rozhodli pre domovskú Spoko production. Napadlo mi do hlavných postav obsadiť zvieratá a pokúsiť sa o nemožné, aby zahrali dej, ktorý je v skladbe. O kameru a strih sa postaral náš hosťujúci bubeník Martin Krestián, ktorý odviedol skvelú prácu a odhodlanie, keď natáčal v zlom počasí, blate, špine, bez jedla a v malom kurníku spolu s agresívnym kohútom a sliepkami. Nakrúcalo sa na farme nášho bývalého perkusionistu Petra v Smolníckej Hute, ktorého môžu ľudia poznať z reality show Farma a ktorý si užíva tento nekonvenčný životný štýl. Realizačný team ako už tradične doplnil náš manažér a promotér Faky z AFL promotion. Názov dediny sme len tak z recesie zmenili na Smolník a Hrušky a tŕpli čo sa stane, keď si všimnú príslušníci, že značka obce je neplatná. Napriek tomu, že prešli okolo značky asi niekoľkokrát, tak si to nevšimli a susedia sa so smiechom zastavovali a pýtali sa, čo to ma znamenať a či si nemajú meniť občianske preukazy. Skladbu sme si nahrali vo vlastnom štúdiu a o finálny zvuk a mastering sa postaral ďalší z našich bývalých spoluhráčov zvukár Pavol Fecik. Som rád, že s týmto teamom priateľov stále spolupracujeme a že sa z nich stali majstri svojho remesla a hoci každý robí niečo iné, stále držíme za jeden povraz a dosahujeme čoraz zaujímavejšie a bláznivejšie výsledky.”, zhrnul frontman kapely Spoko Kramár.

Kapela Smola a Hrušky momentálne pripravuje špeciálny koncertný program, ktorý odohrá v rámci  výročného turné a dokončuje v štúdiu ďalšie nové single k novému albumu Čiernobiely, ktorý pokrstí 16. februára 2017 v bratislavskom Ateliéri Babylon spolu s exkluzívnymi hosťami a týmto odpáli začiatok

20 rokov tour. Smola a Hrušky patrí k najviac koncertujúcim slovenským kapelám a sú jedny z mála, ktorí prekročili hranicu 1000 odohraných koncertov a pokračuje, aj preto sa rok 2017 bude niesť v znamení osláv dvadsiatky spolu so svojimi fanúšikmi, ktorí kapele dávajú obrovskú energiu a lásku.

Kapela Smola a Hrušky vznikla roku 1997. Šesťčlenná formácia má na konte 6 albumov:  Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008), živák Lajfka (2010), Palec hore (2012), Best On 1997 – 2015 (2015). Okrem toho vydala DVD s názvom 13 životov / Live in Topfest (2010) a najnovšie CD a DVD Unplugged Live in Spišské Divadlo (2016). Medzi najznámejšie skladby skupiny patria – Mary, Honey Honey, Matura, Fajčiť treba, Profesor lásky, Čierny Biely, Televízne noviny, Za rodinu, Lovesong, Tangá, Analog Digital, Na čom záleží, Pridaj si ma, Som na*ebaný, Hit či Svokra.

Lístky na 20 rokov tour si môžu fanúšikovia objednávať tu: http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/9115/smola-a-hrusky–20-rokov-tour a nové produkty kapely cez oficiálny shop kapely: https://smolaahrusky.sk/eshop alebo priamo na každom koncerte.

SMOLA A HRUŠKY – 20 ROKOV TOUR 2017

16.2.  BRATISLAVA / ATELIÉR BABYLON (KRST) / + Moja Reč x Komplot  +  Fast Food Orchestra (cz)

17.2.  TRNAVA / CITY CLUB / + Fast Food Orchestra (cz)

18.2.  NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / ZA RAMPAMI KLUB

24.2.  ŽILINA / KOLEČKO KLUB

25.2.  PÚCHOV / QUEENS PUB

10.3  NITRA / MUSIC A CAFE / + Marián Čekovský

11.3.  RUŽOMBEROK / NOVÉ KORZO

17.3.  TRENČÍN / PIANO CLUB  / + Boy Wonder x General Foxx

18.3.  PRIEVIDZA / RAVE CLUB

22.3  BANSKÁ BYSTRICA / V-CLUB

24.3.  PREŠOV / SAFE MUSIC CLUB & COFFEE

25.3.  HUMENNÉ / NOSTALGIA MUSIC PUB

31.3.   ZVOLEN / DOM KULTURY ŽSR

07.4.  BARDEJOV / ROCK CAFE

08.4.  MARTIN / MESTSKÁ SCÉNA

15.4.  HANDLOVÁ / SOUND CITY PUB

16.4.  NÁMESTOVO / BARON PUB

21.4.  KOŠICE / COLLOSSEUM

22.4.  POPRAD / ROCK FABRIC

29.4.   SPIŠSKÁ NOVÁ VES / SEMAFOR (KRST) / + Duo Miroslav a Drahomíra

PR správa: Martin Hlavatý / manažér Smola a Hrušky

Ďalšie články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *